Aan de slag met tuinaanleg

Aan de slag met tuinaanleg

Als je een wandeling maakt door een woonwijk, vallen de mooie en nette tuintjes vaak het meest op. Je ziet dan ook gelijk wat voor afbreuk een slecht onderhouden tuin doet aan een woning. Zorg er dus voor dat ook jouw tuin er keurig bij staat waar je het hele jaar door van kan genieten!

Eerst een tuinontwerp

Bedenk van te voren wat je mooi vindt. Welke sfeer moet de tuin uitstralen? Welke materialen wil je daarvoor gebruiken? Moet er veel of weinig kleur gebruikt worden? Een goed ontwerp zorg voor een prachtige tuin waar je jarenlang plezier van hebt. Het makkelijkste is om hiervoor een moodboard te maken of een tuinontwerp te laten maken door een hovenier.

Tuinaanleg

Als je helemaal tevreden bent met het tuinontwerp kan er begonnen worden met de aanleg van de tuin. Je kunt hierbij kosten besparen door bijvoorbeeld zelf de spullen in te kopen of het voorbereidende werk te doen, zoals de tuin leeghalen. Wil je graag een duurzame tuin? Overweeg dan eens een schutting van wilgentenen of een schapenhek van Adéquat, de specialist in kastanjehouten hekwerken.

Klaar voor de zomerdagen

Zodra de lente begint en het groen aan de bomen komt, is het topdrukte bij alles wat met tuinen te maken heeft. Bij de bouwmarkten is het druk met mensen die tuinmaterialen inslaan en de hoveniers zitten volgeboekt. Zorg er dus voor dat je voor deze tijd van het jaar klaar bent zodat je gelijk van je tuin kunt gaan genieten zodra de warme dagen aanbreken!

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *