De juiste luchtbehandeling voor jouw woning

De juiste luchtbehandeling voor jouw woning

Er zijn verschillende oorzaken van vocht in de woning. Dit kan komen doordat er geen goede isolatie is, dat je te maken hebt met een oude woning of dat er geen goede ventilatie uitgevoerd wordt. Hoewel vocht in kleine hoeveelheden geen problemen op zullen leveren, wil je toch gaan zorgen voor een goede luchtbehandeling. Hiermee kun je op de langere termijn immers veel problemen gaan voorkomen. Vocht tast namelijk niet alleen jouw interieur aan, maar kan ook voor gezondheidsklachten gaan zorgen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk en je kunt dus altijd voor de beste oplossing voor jouw woning gaan kijken.

De ruimte bekijken van het probleem

Voordat je met een luchtbehandeling aan de slag gaat, moet je goed bekijken waar het probleem zit. Het kan zijn dat de gehele woning vochtig is, maar ook dat het op een specifieke plek plaatsvindt. Op basis hiervan kun je naar het beste systeem gaan kijken. Als je op een specifieke plek moet zijn, dan kan een iAT-systeem al voldoende hulp bieden. Deze wordt namelijk in de ruimte geïnstalleerd en zal ervoor zorgen dat in de omgeving het vocht afgevoerd wordt. Daarnaast wordt er schone lucht de ruimte in geblazen.

Voor de gehele woning beschikbaar

Voor het gehele huis moet er een andere behandeling plaatsvinden. In dit geval heb je een CTA-systeem dat geïnstalleerd kan worden. Deze werkt in feite hetzelfde als voorgaand systeem, maar kan het gehele huis van droge en schone lucht gaan voorzien. De woning wordt hierdoor altijd voorzien van een goed binnenklimaat. Je gaat het gelijk merken aan jouw gezondheid, maar zult ook zien dat het interieur intact blijft. Dit is belangrijk als je alleen nog maar wilt genieten van jouw woning of jouw kantoor. Door voor een goed systeem te kiezen hoef je alleen nog maar te profiteren van de voordelen.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *