De keuze voor een loft

De keuze voor een loft

Naarmate meer industriële ruimte wordt omgezet in aantrekkelijk, stedelijk wonen, worden lofts steeds populairder. Wat is een loft? Waar moet u aan denken voordat u een loft koopt?

Een loft kopen is niet hetzelfde als een appartement huren; onthoud, u koopt een huis. Zoek een makelaar die de markt kent en u kan informeren over uw alternatieven om ervoor te zorgen dat u het meeste waar voor uw geld krijgt.

Wees voorbereid op het lawaai en het ongemak van de bouw als uw gebouw nog steeds nieuwe loft-units opknapt – wat weken, maanden of zelfs jaren kan duren. Houd er rekening mee dat dit van invloed kan zijn op parkeren, voetgangersverkeer en het functioneren van de lift.

Hoe is de sfeer ’s avonds en in het weekend? Staat de loft voor jou op een veilige plek? Breng een bezoek in een weekend in plaats van een weekdag. Ga daar eens heen op een zaterdag- of woensdagavond om het verkeer en het geluidsniveau mee te maken.

Onderhoud van de loft

Een loft onderhouden is niet anders dan het onderhouden van een andere woning. wellicht is het wel slim om vaker onderhoud te plegen aangezien je veel mensen over de vloer verwacht. Zo kun je bijvoorbeeld vaker dweilen en kun je natuurlijk ook de sanitaire ruimtes hygiënisch houden. de badkamer wordt vaak vies het is daarom is het van cruciaal belang om vroeg te beginnen met voegen schoonmaken en een regelmatig schoonmaakschema aan te houden.

Hoog in het gebouw

Je kunt ook de keuze maken om juist de loft te kiezen die hoog in het gebouw is aangelegd. ZO heb je eigenlijk een variatie op een penthouse, maar dan iets moderner. Het is belangrijk dat je de keuze overweegt en ook kijkt naar de kosten. Een loft is normaal gesproken niet goedkoop en dat is wel iets wat je moet meenemen. Als je de loft gaat gebruiken voor veel feesten en dergelijke weet wel dat je dus extra onderhoud zal moeten plegen.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *