De voordelen van investeren in elektrische zonwering

De voordelen van investeren in elektrische zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering. Bij een overkapping, voor de ramen, ook raamdecoratie in de woning kunnen dienst doen als zonwering. Deze producten zijn allemaal te automatiseren door er een speciale motor aan te koppelen. Dit biedt een aantal voordelen maar er zijn uiteraard wel kosten aan verbonden. Op deze pagina kijken we niet alleen naar de redenen om te investeren in elektrische zonwering maar ook de praktische aspecten die hierbij komen kijken.

Waarom kiezen voor elektrische zonwering?

Dat zonwering elektrisch maken tegenwoordig niet echt heel ingewikkeld is mag duidelijk zijn, maar waarom zou je dit eigenlijk doen? Dat het kan betekent immers niet dat het ook moet. Hier zijn om te beginnen vijf voordelen bij investeren in elektrische zonwering:

  1. Meer comfort en gemak als je thuis bent.
  2. Blijft werken als je niet thuis bent.
  3. Mooi en verzorgd aanzicht zonder koordjes.
  4. Meerdere producten tegelijkertijd bedienen.
  5. Verlaging op de energiekosten.

Niet voor iedereen zijn dezelfde voordelen van toepassing, de volledige lijst kan nog veel langer zijn. Laten we daarom wat nader naar de praktische toepassingen en voordelen kijken.

Kosten en baten afwegen

Als je een kijkje neemt op de website van Somfy dan kom je veel pareltjes tegen op het gebied van zonwering en huisautomatisering. Als je een optelsom maakt dan lopen de kosten uiteraard op. Goedkoop is duurkoop, dit geldt zeker voor dit soort apparatuur. Somfy is een bedrijf dat zowel aan bedrijven als particulieren levert en al jarenlang tot de marktleiders behoort op het gebied van elektrische zonwering. Je krijgt dus waarvoor je betaalt.

Wat betreft de baten zijn gemak en comfort voor velen de doorslaggevende redenen om de beslissing te maken. Zie het niet als een investering op je huis maar op jezelf. Lekker beschut onder de terrasoverkapping zitten in de schaduw, of plaats een sensor die het systeem activeert als de zon fel schijnt of als het gaat waaien. Daar geniet je dag in, dag uit van. Zelfs als de zon zich een dagje niet laat zien.

Geld besparen met elektrische zonwering?

Zonwering vereist een investering, deze producten automatiseren betekent extra kosten. Maar levert het ook wat op? In de eerste plaats mag niet worden vergeten dat elektrisch bedienbare zonwering altijd optimaal beweegt. Mensen zijn niet altijd even nauwkeurig en netjes. Een motor voert dezelfde handeling altijd op dezelfde wijze uit. Dit leidt tot minder slijtage en daarmee een langere levensduur.

Zonwering houdt de zon tegen. In de zomer zorgt dit voor verkoeling. Niet alleen op het terras maar ook in huis. Met name rolluiken bieden een thermische isolatie wat je kunt merken aan de energierekening. In de zomer hoef je minder te verkoelen met een airco en in de winter hoef je minder te stoken om de woning te verwarmen. Het is geen vervanging van HR+++ glas maar het helpt wel degelijk.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *