Dit moet je weten over een condensatie droogkast

Dit moet je weten over een condensatie droogkast

Een droger heeft een eenvoudige werking: door middel van hete lucht wordt kleding in een trommel al draaiend droog geblazen. Toch zijn er verschillende soorten drogers op de markt die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Een van de opties die jij hebt is de condensatie droogkast. Wat is dit precies, hoe verschilt dit met een klassieke droogkast en wat zijn de belangrijkste voordelen? Hier lees je alles wat je moet weten over de condensatie droogkast.

Wat is een condensatie droogkast?

Een condensatie droogkast is een type droger dat de lucht verhit met een elektrisch verwarmingselement. De vochtige warme lucht wordt uit de trommel naar buiten geblazen. Een verschil tussen een condensatie droogkast en klassieke droogkast is dat de warme lucht met een condensator wordt ontvochtigd. Gecondenseerd water wordt in een reservoir opgevangen dat je gemakkelijk kunt legen. Dit kun je gemakkelijk aansluiten op een afvoerbuis, zodat je dit zelf niet leeg hoeft te gooien.

De belangrijkste voordelen

Wat is een belangrijke reden om voor een condensatie droogkast te kiezen? In de eerste plaats is het mogelijk om dit type droger in een ruimte kunt plaatsen zonder dat er sprake is van rechtstreekse verbinding met de buitenlucht. Daarnaast is je was snel droog en kies je voor een goed betaalbare droger. Een mogelijk nadeel van dit type droger is dat ze meestal een energieklasse B hebben en daardoor niet de meest energiezuinige drogers zijn.

In je zoektocht naar een condensatie droogkast heb je verschillende mogelijkheden: onder andere van merken als AEG, Beko en Friac is het mogelijk om dit type droger aan te schaffen. Je doet er goed aan om de verschillende modellen te kijken voordat je een aankoop doet.  Kijk goed naar de hoeveelheid was die je hierin kunt doen, het energieverbruik per jaar en de energieklasse: zo kies je gegarandeerd voor de beste droger!

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *