Een moderne keuken; wat heb je nodig?

Een moderne keuken; wat heb je nodig?

De moderne keukens winnen steeds meer populariteit. Niet gek, want de meeste moderne keukens beschikken over een keukeneiland. Een keukeneiland is een losstaand onderdeel in de keuken, wat een uitbreiding van het aanrecht is. Kortom, je hebt veel meer plek om te kokerellen. Logischerwijs heb je ook meer ruimte om het eten voor te bereiden etc. Ook oogt het nog eens super luxe. Een keukeneiland is een must-have als het een moderne keuken betreft, maar wat heeft een moderne keuken nog meer? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Bar

Als we het nu toch hebben over het onmisbare keukeneiland, kunnen we ook wel het volgende onderwerp aansnijden, namelijk de moderne keukeninrichting met een bar. Super gaaf natuurlijk! Je zou het keukeneiland uiteraard kunnen gebruiken voor extra ruimte om te kokkerellen, maar waarom zou je er geen bar van maken? Dat heb je zo staan hoor. Zet eens wat barkrukjes neer aan de zijkant van het keukeneiland. Dan kan er niet alleen worden gegeten, maar er is ook gelegenheid om samen te borrelen. Super cool. Mocht je geen keuken op maat hiervoor hebben, dan is dat geen probleem! Mocht je geen beenruimte hebben bij de bar, dan kun je altijd nog een keukenbar inbouwen in het keukeneiland zelf. Het voordeel hiervan is dat er een stuk uit het massieve blok kan worden gesneden, waardoor er beenruimte wordt gecreëerd.

Ingebouwde apparatuur

Nu even wat anders, het is ook heel erg belangrijk om te letten op de apparatuur als je het hebt over een moderne keuken. Het voordeel is dat je de apparaten vaak ingebouwd kunt kopen, doe daar je voordeel mee. Daardoor hoef je namelijk niet meer alle losse onderdelen wat betreft apparatuur aan te schaffen. Je kunt denken aan een oven, magnetron en koelkast. Als je toch al een moderne keuken koopt, kijk dan ook naar de ingebouwde apparatuur. Dit scheelt je hoogstwaarschijnlijk niet alleen geld, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de apparatuur bij je keuken past. Twee vliegen in één klap!

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *