Gebruik van PVC ramen in de bouw

Gebruik van PVC ramen in de bouw

De bouw van een huis brengt veel kosten met zich mee. Behalve dat je tijdens de bouw dus alert moet zijn op de uitgaven die je doet, is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten op de langere termijn. Daarom kies je voor duurzame materialen en ben je op zoek naar een goede prijs/kwaliteitsverhouding, in combinatie met een realistische levensduur. Voor ramen en deuren kies je dan voor PVC ramen. Want PVC ramen voldaan aan al van deze genoemde voorwaarden.

 Bespaar kosten met PVC ramen

Al bij de koop zijn PVC ramen goedkoper dan houten kozijnen of aluminium kozijnen. De besparing loopt van 15% tot 20%. En dan hebben we het alleen nog maar over het voordeel bij de aankoop. Ook op de langere termijn zijn PVC ramen een goede investering. Doordat de ramen goed isoleren, bespaar je nu en in de toekomst op de stookkosten. Zeker als je er ook voor zorgt dat je dubbel glas of triple glas in de kozijnen zet. De PVC kozijnen sluiten naadloos op de spouwmuur aan en geven dus geen ongewenste tocht bij koud of winderig weer. Je schaft PVC ramen bovendien maar een keer aan, ze gaan zeker vijftig jaar mee.

Onderhoudsvriendelijke ramen

Een andere manier waarop je kosten bespaart met PVC ramen is het onderhoud. Bij houten kozijnen zul je een keer in een aantal jaren tijd en geld moeten investeren aan het opnieuw schilderen van de kozijnen. Met PVC ramen is hier geen sprake van. Je maakt de kozijnen een paar keer jaar met een vochtige doek schoon en dat is alles. Het inhuren van een schilder of het aanschaffen van verf behoort met PVC ramen dus tot het verleden. 

Een passend model voor ieder type woning

De PVC kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Hierdoor kun je de ramen kiezen in de stijl die bij de woning past. Je geeft het daarmee een klassiek of modern uiterlijk. Zelfs als je de voorkeur geeft aan een houtnerf is dat gewoon mogelijk. De binnenkant van het kozijn kan in een andere kleur uitgevoerd zijn als de buitenkant, waardoor het kozijn helemaal op maat is naar jouw wensen. Plaats een schuifraam in de keuken, een kiepraam op de slaapkamers en installeer een schuifpui in de serre. Alle PVC ramen kunnen voorzien worden van een extra ventilatierooster, zodat je altijd frisse lucht in huis hebt, zonder dat je de ramen open hoeft te zetten. Uiteraard is het ook mogelijk om een voordeur in dezelfde stijl en kleur als de PVC ramen te kopen, zodat je huis een uniform aanzicht heeft. 

Veilig wonen

PVC ramen zijn niet alleen energiebesparend. Ze zijn ook nog eens inbraakwerend. Door de speciale scharnieren is het namelijk lastig om de kozijnen op te lichten. Dit vertraagt het proces van inbreken aanzienlijk, waardoor het minder aantrekkelijk wordt voor onbevoegden om het te proberen. De kozijnen zijn daarnaast, zeker vergeleken met houten ramen, ook minder gevoelig voor brand. Dat wil zeggen dat mocht er brand zijn, dan zullen de kozijnen

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *