Hoe gebruik je verschillende soorten profielen?

Hoe gebruik je verschillende soorten profielen?

Metaalprofielen is een materiaal die wordt gebruikt voor de ondersteuning. Dit kan zijn voor een tussenwand, kozijnen, deuren, traptreden en noem maar op. Er zijn veel verschillende soorten maten en vormen waardoor er voor elk project wel het juiste profiel is. Buiten het feit dat je de juiste moet aanschaffen is het ook wel fijn om te weten hoe je nu eigenlijk gebruikt en welk materiaal of apparaat je nog meer nodig hebt.

Soorten profielen

Zoals ik al had aangegeven zijn er verschillende soorten profielen zodat er voor elk project het juiste is. Voordat je weet welke je kan halen, is het wel zo handig om te weten welke profiel voor wat gebruikt kan worden. Zo zijn er in totaal meer dan 9 verschillende profielen. De meeste daarvan verbind je allemaal met elkaar. Zo gebruik je een c-vormige staanderprofiel om aan de wand te bevestigen en die kan dan weer in een u-vormige profiel gezet worden. De u-vormige profiel zorgt er ook voor dat er verbinding is met de andere vormen profielen. De L profielen is voor hoeken en een hoekprofiel is een bescherming daarvan.

Gebruik van profielen

Als een tussenwand wilt maken heb je dus verschillende profielen nodig. Op zich is het niet moeilijk om dit te maken, zolang je maar weet waar je wat moet neerzetten. Je begint met de u-profielen. Die moet je onder en boven vast maken met schroeven en pluggen. Voor de zijkanten gebruik je een c-profiel die je ook met schroeven en pluggen kan vast zetten. Zodra je dat hebt gedaan moet je verschillende ondersteuningsprofielen tussen de u-profielen zetten. Het is afwijkend van de grote hoeveel dit er moeten zijn. Daarna kan je de gipsplaten en isolatiemateriaal de wand opvullen. Daarna kan je met een verbindingstang alles aan elkaar verbinden.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *