Hoe kun je jouwspiltrap laten renoveren?

Hoe kun je jouwspiltrap laten renoveren?

Een trap renoveren kan op veel verschillende manieren. Bij een traprenovatie van een open trap worden meestal overzettreden geplaatst waarvan je trap krasvast en slijtvast wordt. Bij een wenteltrap (of spiltrap) kan dit niet zomaar, omdat zo’n trap een stuk minder stabiel is. Plaatst een monteur overzettreden over de treden van je spiltrap, dan worden de traptreden te zwaar. Je kunt je trap dan niet meer veilig op en af. Maar hoe werkt een spiltraprenovatie dan wel? In dit artikel vertellen we je meer over hoe de traprenovatiespecialisten van Stairz een wenteltrap renoveren.

Welke traprenovaties biedt Stairz?

Bij Stairz kun je terecht voor renovaties aan verschillende soorten trappen:

  • Dichte trappen (van hout of van beton);
  • Open trappen;
  • Wenteltrappen/spiltrappen.

Tijdens jouw traprenovatie bekleden de monteurs van Stairz eventueel de wangen van je trap. Ook vernieuwen ze de leuningen en is het – in de meeste gevallen – mogelijk dat zij LED-verlichting onder je treden plaatsen. Bij wenteltrappen kan dit helaas niet.

Wat maakt een open trap anders dan een spiltrap?

Bij een dichte trap worden de treden aan de achterkant door stootborden met elkaar verbonden. Er zit onder de trap dan meestal een toilet, trapkast of ander soort (opberg)ruimte. Bij open trappen en spiltrappen is dit niet zo. Toch zit er tussen een open trap en een spiltrap verschil. De treden van een spiltrap draaien namelijk om een middelpunt en raken de muur meestal niet. Hierdoor wordt de trap erg instabiel en kun je hem niet met normale overzettreden renoveren, wat bij een open trap wel kan. De monteur maakt in plaats daarvan volledig nieuwe treden op maat, die hij eventueel tot aan de muur doortrekt en daar vastzet. Zo wordt de trap een stuk stabieler en is er aan de muur ruimte voor een nieuwe leuning.

Hoeveel kost een spiltraprenovatie?

Ben jij op zoek naar een expert op het gebied van traprenovaties? De specialisten van Stairz Traprenovatie hebben de kennis en middelen om jouw spiltrap renovatie perfect uit te voeren. Ze komen vrijblijvend bij je langs om advies te geven over jouw trap en maken – indien jij het met hun ideeën eens bent – direct een offerte voor je op. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoeveel je daaraan kwijt bent. Laat daarom jouw trap renoveren door de monteurs van Stairz!

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *