Hoe maak ik mijn raamprofielen schoon?

Hoe maak ik mijn raamprofielen schoon?

Raamprofielen van pvc vergen zeer weinig onderhoud. Toch is het van belang dat je het schoonmaken van je pvc ramen zeer zorgvuldig doet. Je mag niet zomaar elk product of materiaal gebruiken om jouw raamprofielen weer sprankelend schoon te krijgen. Veel mensen weten dit niet en gebruiken de verkeerde materialen. Het gevolg hiervan is dat er beschadigde raamprofielen kunnen ontstaan. Hartstikke zonde natuurlijk! Wij willen jou van die fout behoeden door drie veel gemaakte fouten te laten zien. Zo hoef jij deze niet meer te maken!

Fout 1: Te droog afvegen van je ramen

Heb je wel eens je pvc ramen afgeveegd met een droge doek? Doe dit niet meer! Doordat je met de droge doek over de raamprofielen heen veegt wekt dit statische elektriciteit op. Deze elektriciteit trekt alleen maar vieze stofdeeltjes aan waardoor jouw ramen er op den duur alleen maar viezer gaan uit zien!

Fout 2: Schurende schoonmaakmiddelen gebruiken

Door schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken beschadig je de raamprofielen. De kleurfolie kan hierdoor flinke krassen gaan krijgen! Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je ramen en bovendien is het vaak ook nog eens onherstelbare schade. Kijk dus uit met wat je doet!

Fout 3: Gebruik geen bekende huismiddeltjes

Middelen zoals: Wasbenzine, terpentine, azijn, nagellakremover en aceton zijn natuurlijk hartstikke ongeschikt voor het schoonmaken voor je raamprofielen gemaakt van pvc-materiaal. Kies daarom voor een zacht doekje of sponsje gedrenkt inwater. Je kan eventueel nog een klein beetje sop toevoegen maar verwijt de agressieve huismiddelen!

Blijf zorgvuldig tijdens het schoonmaken van je ramen

Het schoonmaken van je ramen is dus een klus die vooral veel tijd vraagt. Het is helemaal niet moeilijk maar als je het te snel wil gaan doen kan het zo zijn dat je fouten gaat maken. Als je de ramen beschadigd levert dit vaak onherstelbare schade op wees hier dus absoluut heel voorzichtig mee!

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *