Hout versus glasvezel kozijnen

Hout versus glasvezel kozijnen

De selectie van materialen is van cruciaal belang voor het succes van elk technisch ontwerpproces. Dit geldt ook als het gaat om het selecteren van raamkozijn materialen. Als het om monturen gaat, wil je dat ze zo sterk en duurzaam mogelijk zijn. Er zijn aanvullende veiligheidsoverwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Het feit dat gevaarlijke storingen veroorzaakt door onvoldoende materiaalkeuze nog steeds een veel voorkomend verschijnsel zijn in tal van industrieën, moet je inmiddels bekend zijn. Moderne raamkozijnen kunnen worden gemaakt van een reeks materialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Hout en glasvezel zijn de twee meest gebruikte raamkozijn materialen in de bouwsector. Kom je er toch niet uit, dan kun je advies inwinnen bij de professionals van Kozijnen Utrecht.

Houten kozijnen

Omdat ze gemakkelijk te schilderen zijn en een warme uitstraling hebben, worden houten kozijnen veel toegepast bij het bouwen van kozijnen. Omdat ze in een effen kleur kunnen worden geverfd of gebeitst en vernist kunnen zijn, zijn houten lijsten de meest populaire keuze voor fotolijsten. Houten kozijnen vereisen echter meer regelmatige afdichting, beitsen en schilderen dan vinyl of glasvezel kozijnen. Ondanks hun lage kosten en eenvoudige installatie, bieden ze misschien niet de beste isolatie en zijn ze vatbaar voor scheuren, waardoor onbehandelde lucht en water mogelijk zijn. Wil je dit niet, dan kun je kiezen voor kunststof kozijnen Utrecht.

Glasvezel kozijnen

Het is voordelig om raamkozijnen van glasvezel te gebruiken, omdat ze ongelooflijk duurzaam, onderhoudsarm, traditioneel ogend en overschilderbaar zijn. Glasvezels en hars vormen deze frames, die ideaal zijn voor ruimtes met snelle temperatuurschommelingen omdat ze niet uitzetten of krimpen als gevolg van temperatuurschommelingen. Naast dat ze eruit zien en aanvoelen als echt hout, vervormen, zwellen of rotten deze kozijnen niet zoals traditionele houten kozijnen. Het enige nadeel van dergelijke kozijnen is de prijs. Ze zijn niet verrassend duurd vanwege de voordelen die ze bieden.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *