Kies jij voor een verbouwing of een verhuizing?

Kies jij voor een verbouwing of een verhuizing?

Het kan zijn dat jouw huis niet meer aan jouw woonwensen voldoet. Zo is je smaak door de jaren heen misschien veranderd of is er sprake van een gezinsuitbreiding. Veel mensen komen dan in een tweestrijd terecht. Wordt het verbouwen of verhuizen? De ene wil zijn huis nooit opgeven en kiest liever voor een verbouwing. De ander is toe aan iets nieuws en kiest ervoor om te gaan verhuizen. Toch is de keuze tussen verbouwen of verhuizen moeilijker dan je denkt. Dit komt onder andere door de hoge huizenprijzen van tegenwoordig. Een verbouwing lijkt dan toch een stuk aantrekkelijker. Om jou te helpen bij de keuze geven wij in dit artikel enkele tips. 

Het financiële plaatje

Het is verstandig om eerst het financiële plaatje compleet te maken. Om dit te doen kun je alleen of samen om de tafel gaan zitten om alle mogelijkheden en kansen goed in kaart te brengen. Wat is het budget dat je hebt en wat zijn de eisen aan de verbouwing of de verhuizing? Om jou te helpen het financiële plaatje compleet te maken kun je een makelaar inhuren. Stel je woont in Krommenie, dan kun je een makelaar Krommenie inhuren. Een makelaar bespreekt samen met jou wat de mogelijkheden precies zijn en welke keuze de beste is. 

De voor- en nadelen

Verbouwen en verhuizen brengen beide verschillende voor- en nadelen met zich mee. Een groot voordeel van verbouwen is dat het veel geld op kan leveren bij een latere verkoop, waardoor je bij een volgende woning in een hogere prijsklasse kan vallen dan voor de verbouwing. Een nadeel van verbouwen is dat je de kans loopt dat de kosten van de verbouwing hoger uitvallen dan je van tevoren ingecalculeerd had. Hierdoor loop je misschien zelfs de kans om geld mis te lopen. Mocht je geen tijd of zin hebben in een verbouwing is verhuizen misschien de betere optie. Je kunt op zoek gaan naar een nieuwe woning in een dorp of stad naar keuze.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *