Kosten bungalow laten bouwen

Kosten bungalow laten bouwen

Bij het bouwen van een nieuwe bungalow bouwen in bijvoorbeeld een jaren 30 stijl kunt u de indeling zelf bepalen en wordt het uitgevoerd door een architecten bedrijf. Als er een eenvoudige bungalow of vakantiewoning voor u wordt gerealiseerd dan is dit op een traditionele wijze, waarbij er gewerkt wordt met de nieuwste moderne toepassingen en materialen.

Op deze manier kan een architect hilversum er voor zorgen dat de kwaliteit van de gebouwde bungalows top zijn. En de prijzen voor het bouwen van een bungalow beginnen al bij €100.000 en kunnen oplopen tot €150.000 of zelfs €200.000. Uiteraard is de uiteindelijk kostprijs totaal afhankelijk van uw wensen en eisen.

Het maken van een bungalow is in ieder geval een stuk voordeliger dan de kosten om een normaal vrijstaand huis te laten bouwen. Dit komt omdat de constructie van een bungalow over het algemeen een stuk eenvoudiger is dan dat van een woonhuis met meerdere etages. Een bungalow is doorgaans gelijkvloers en gemaakt van houtskelet.

Moderne villa bouwen

Stenen of houten bungalow

Als bouwmaterialen voor bungalow wordt er eigenlijk altijd steen of hout ( houtskeletbouw ) gebruikt. De keuze is vaak afhankelijk van het budget en voor een groot deel van persoonlijke smaak.

Een houten bungalow is doorgaans goedkoper om te bouwen dan een bungalow van steen of een ander materiaal. Daarnaast heeft een houten bungalow een duidelijke gezellige en warme uitstraling.

Een stenen bungalow is vaak wat steviger en duurzamer dan de houten variant. Stenen gebouwen gaan over het algemeen langer mee. Er is ook minder onderhoud nodig in vergelijking met een houten bungalow. Wel is de bouwprijs van steen hoger dan die van hout.

De bouwtijd van een prefab stenen of betonnen bungalow is niet zo heel lang. Deze kan als hij van te voren op maat gemaakt wordt binnen enkele dagen gerealiseerd worden en worden geplaatst.

Een houtskelet gebouwde woning duurt iets langer maar deze is dan ook relatief gezien een stuk goedkoper.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *