LIFEHACKS OM JE HUIS OP TE KNAPPEN

LIFEHACKS OM JE HUIS OP TE KNAPPEN

Door je huis op te knappen lijkt het alsof je een heel nieuw huis hebt. Veel mensen kijken op tegen het opknappen, omdat het veel werk kost. Veel klusjes kunnen een stuk makkelijker. Lees daarom hier de beste lifehacks voor klusjes in huis.


Raamdecoratie

Vouwgordijnen of gordijnen kan je makkelijk schoonmaken met een kledingstomer. Gordijnen zien er weer als nieuw uit als je ze was. Alle haken eraf halen is veel werk. Je kunt ze er ook gewoon aan laten hangen en er een kussenhoes of washand omheen knopen met een elastiekje. Jaloezieen kan je simpel schoonmaken met een sopje met een beetje allesreiniger en heet water. Voor ene compleet nieuwe look kun je het beste de raamdecoratie vervangen. Andere raamdecoratie kan de sfeer van de kamer meteen veranderen.
Spijkers
Als je een spijker in de muur moet plaatsen kan je de spijker op zijn plek houden met een wasknijper. Zo voorkom je dat je timmert in je vinger. Dit kan ook met een kam in plaats van een wasknijper. Als je een spijker uit de muur moet halen, laat de hamer vaak een afdruk achter. Voorkom dit door een sponsje achter de hamer te houden. Wil je een spijker pakken maar kom je er lastig bij? Dat kan je makkelijk doen met een sterke magneet. Als je een schroef niet uit de muur krijgt, kan je het inwrijven met zeep. Hierdoor krijg je het veel makkelijker los.

Verven

Zorg ervoor dat je schone verfkwasten hebt. Als er bijvoorbeeld losse haren, verfklontjes of stof in zit ga je dit zien op de muur. Je kunt je verfkwast schoonmaken door het te laten weken in azijn. Stof of haren kan je weghalen met een kledingroller. Vergeet niet om tape aan de zijkanten van je muur te plaatsen, zodat de verf niet op plekken komt waar het niet moet zijn. In je verfbakje kan je aluminiumfolie plaatsen. Zo hoef je het bakje niet om te wassen. Om de verfpot kan je ook een elastiekje spannen. Hierop kan je de verfkwast afvegen als je te veel verf hebt op je kwast. Dit voorkomt dat de verf langs de pot druipt.


Vlekken

Vlekken in je kleed, tapijt of meubels kan je met een kledingstomer makkelijk eruit krijgen. Door het apparaat minstens 15 centimeter van de vlek te houden en het dertig seconden te stomen komt de vlek er een stuk makkelijker uit. Je hoeft het meestal dan alleen nog een beetje weg te vegen. De kledingstomer kan je ook gebruiken om schimmel uit voegen te halen

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *