Oplossingen voor een groenere woon-/werkomgeving

Oplossingen voor een groenere woon-/werkomgeving

Door menselijk handelen verdwijnt steeds meer natuur van de wereld. Delen van koralen en hele delen van het bos verdwijnen. Dit alles veroorzaakt veel problemen in de wereld. Gelukkig kunnen we zelf het heft in handen nemen en een groene omgeving creëren. Dit kan natuurlijk je woonsituatie zijn, maar ook op het werk is het goed om een groene werkomgeving te creëren. Hieronder worden verschillende groene oplossingen beschreven.  

Een haag  

De groene oplossing voor meer privacy in de tuin is een haag Een haag is een ideale tuinafscheiding. Het geeft veel privacy en is veel mooier dan een hekwerk. Dit geeft de tuin een prachtige natuurlijke uitstraling en is ook nog eens beter voor het milieu. De haag neemt ook CO2 op uit de lucht en zet dit om in zuurstof. Het plaatsen van een haag is niet heel ingewikkeld als je het goede gereedschap hebt. Neem een keer een middag de tijd om goed gereedschap te halen bij een bouwmarkt en een paar haagbeuken van een tuincentrum om vervolgens een mooie haag neer te zetten als omheining van de tuin. 

Groene scheidingswand 

Een scheidingswand die bedekt is met planten is een supermooie groene oplossing voor een kantoor. Een druk en vol kantoor kan stressvol zijn voor werknemers. Allerlei wanden en scheidingswanden worden gebruikt om voor iedereen een rustige werkplek te creëren. Als je een beetje handig bent kan je zo een scheidingswand maken waarop veel planten kunnen groeien. Ten eerste ziet deze groene plantenwand er echt goed uit. Hiermee is het kantoor meteen 10x mooier. Maar ten tweede doet de scheidingswand het werk waarvoor hij twee keer bedoeld is, twee keer zo goed. Met deze groene muur van planten heb je niet langer last van alle collega’s aan de overkant. Maar daar komt bij dat planten op kantoor de productiviteit verhogen, dat is bewezen. Een groene scheidingswand is dus een mooi voorbeeld van een creatieve, duurzame oplossing.  

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *