Tijd voor een lentefrisse badkamer

Tijd voor een lentefrisse badkamer

Lenteschoonmaak? Dan worden alle kasten en schuiven leeggehaald, het laatste beetje stof gestofzuigd en krijgen alle gordijnen een beurt bij de nieuwkuis. Maar je kan ook wat verder gaan dan de standaard poetsbeurt en bijvoorbeeld je badkamer een echt frisse make-over geven. Daarvoor is heus geen grondige verbouwing nodig, met enkele kleine klusjes – die echt iedereen kan – heb je tegen de zomer een stralend frisse badkamer.

Tijd voor een nieuwe troon

Het moet een van de meest gebruikte ‘meubels’ in huis zijn: het toilet. Die krijgt nogal wat te verduren. En hoe nauwgezet je het ook poetst na elk gebruik, na een aantal jaar eist het gebruik toch haar tol. Doe jezelf een groot plezier en ga een nieuw toilet kopen. Je zal meteen merken wat een verschil dit geeft in je badkamer. Niet alleen is het veel netter, je kan ook eindelijk gaan voor een toilet met een zachte sluiting, stille spoelknop of waterbesparende functie. 

Definitief weg met kalk

Ook kalkaanslag is zo’n onvermijdelijk beestje. Zeker met glazen douchewanden ben je na elke douchebeurt al in de weer om het water te verwijderen, en toch blijft er na een tijdje een wit laagje op het glas achter. Wel, laat dit je teken zijn om voor een nieuwe douchewand te gaan. Gedaan met de frustrerende aanblik van het witte waas op het glas, eindelijk weer perfecte transparantie! 

Nieuwe zachtheid

Wat hotels zo fantastisch maakt? Niet alleen het grote bed en het ontbijtbuffet – het zijn ook de streelzachte handdoeken die bijdragen aan het luxe gevoel. Sla daarom dit voorjaar een hele nieuwe voorraad handdoeken in en vervang eindelijk het badmatje door een nieuw, hip exemplaar. Ga dan ook meteen voor een zonnig kleurtje. Wedden dat je de hele zomer goed gezind wordt van al die warmte en zachtheid in je badkamer?

Alles in potjes en schaaltjes

Je begrijpt er niets van: alles staat op zijn plaats en toch geeft je badkamer zo’n rommelige indruk. Hoe komt dat toch? Wel, het antwoord zit in een flesje. Kijk eens naar je shampoo, douchegel, tandpasta, reinigingstonic… Allemaal verschillende verpakkingen en – geef toe – de mooiste zijn het niet. 

Dit is gemakkelijk opgelost. Als het product het toelaat, giet je het over in een veel mooier, glazen flesje, of stal je het uit op een mooi schaaltje. Dat hoeft geen fortuin te kosten – kringloopwinkels bieden hier heel wat mogelijkheden. Tandpasta overgieten is natuurlijk wat moeilijk – geef dergelijke producten een fijn plekje in een lade of kast. 

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *