Verf met textuur!

Verf met textuur!

Verberging van imperfecties 

Getextureerde muren verbergen de meeste onvolkomenheden, maar diepe krassen of gaten door hangende hardware moeten worden hersteld voordat ze worden geverfd. Gebruik een plamuurmes om spackle over het gat te verspreiden en laat het vervolgens drogen. 

Stofzuig muren 

Al die textuur houdt na verloop van tijd stof in zijn spleten vast, wat kan leiden tot een minder dan perfecte verfbeurt. Neem de tijd om je muren te stofzuigen of veeg ze af met een vochtige doek voordat je gaat schilderen. 

Stopcontacten verwijderen 

Bespaar uzelf wat gedoe en verwijder gewoon alle stopcontact- en schakelaarafdekkingen. Het kan verleidelijk zijn om er gewoon overheen te plakken, maar uiteindelijk ziet het er gewoon rommelig uit! Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de amandelborden te verwijderen en ze uit te wisselen voor wit. 

Gebruikt schilderstape!  

Ik hou er meestal van om een kamer uit de vrije hand te kantelen met een kwast, maar gestructureerde muren kunnen zo onvoorspelbaar zijn! Een verkeerde hobbel en BAM! U voegt extra tijd toe aan het bijwerken van uw project! Door schilderstape te gebruiken en correct aan te brengen, krijg je schone, scherpe lijnen op gestructureerde muren! Wrijf de schilderstape met een plamuurmes om een goede afdichting te krijgen. Op deze hoek waar twee muren samenkomen, wordt de rechterkant grijs geverfd, maar de linkerkant blijft wit.  

Textuur aanbrengen 

Breng met een penseel een kleine hoeveelheid van de originele muurkleur aan op de rand van de schilderstape. Dit dicht de naad af, en eventuele doorbloeding komt overeen met de oude kleur en mengt zich. De nieuwe verfkleur komt bovenop en het overtollige materiaal wordt weggetrokken wanneer de tape wordt verwijderd. Als je de originele verfkleur niet bij de hand hebt (zoals ik deed), probeer deze getextureerde wandtape dan eens. Het wordt geleverd met een fles kit die als verf werkt, maar helder en hard droogt. Ik heb ook gehoord van mensen die een doorzichtige nagellak-toplaag gebruiken voor hetzelfde effect! 

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *