Wat voor type balustrades zijn er?

Wat voor type balustrades zijn er?

Voordat je gaat beginnen in het verbouwen en of renoveren van je huis of tuin is het aan te raden om eerst even te kijken wat er allemaal mogelijk is. Het zal je verbazen maar zelfs bij balustrades zijn er veel verschillende soorten en maten. Je hebt kant en klaar-, op maat gemaakte – of bouwpakket balustrades.

De verschillende materialen

Balustrades zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De soort die het vaakst voorkomt is hout. Stel je gaat je balustrade binnen zetten is een houten balustrade een hele goede optie, maar als je de balustrade buiten wilt plaatsen moet je er goed rekening mee houden dat het hout geïmpregneerd is. Onbehandeld hout is namelijk geen optie voor buiten.

Buiten hout balustrades heb je ook aluminium en RVS. Deze 2 soorten zijn op dit moment heel populair. Vooral in industriële interieurs doen deze soorten het heel goed. Voorheen zag je deze soorten vooral buiten maar de laatste tijd wordt het ook steeds meer binnen gebruikt.

Modellen

De vorm van de balustrade kan altijd anders zijn en dat zorgt dus ook voor andere uitstralingen. Je hebt bijvoorbeeld horizontale relingen en verticale spijlen/balusters. Deze verschillende stijlen kunnen ook veel verschillende vormen hebben. Je hebt 3 profielen die echt vaak voorkomen en dat zijn rond, rechthoekig en een klassiek profiel.

Bevestiging aan de muur en/of grond

Balustrades worden voornamelijk geïnstalleerd met een bevestiging in de grond met voetjes. Die zitten dan in een paal verzonken zodat ze onzichtbaar zijn. Bij sommige balustrades is er ook een mogelijkheid om bevestigd te worden aan de zijkanten, hierdoor bespaar je veel ruimte op een balkon of vide. Deze manier van bevestigen wordt ook wel laterale bevestiging genoemd.

Kosten van een bouwpakket balustrade

Natuurlijk variëren de kosten per model. Het verschilt per lengte en materiaal. Met een lengte van 154 cm is hij al te verkrijgen voor 125 euro. Een van de grootste aanbieders op het gebied van de bouwpakketbalustrades is Houtcompleet.nl, zij bieden een hoop verschillende soorten bouwpakket balustrades aan voor binnen en buiten.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *