Zelf een airco installeren, kijk wat je zelf kan doen.

Zelf een airco installeren, kijk wat je zelf kan doen.

Niet alleen tijdens de snikhete zomers is het heerlijk om er een te hebben. Er zijn een heleboel airco’s die warme lucht blazen. Zo komen je klanten zeker die koude winter een keer door zonder bevroren tenen. Ben jij van plan om een airco te kopen bij een airco webwinkel? Dan zal je een mooi bedrag kunnen besparen . Waar moet je dan allemaal op letten bij de aanschaf van airco? Lees hier verder!

Schaf een totaalpakket aan

Het is verstandig om alle onderdelen van de airco bij dezelfde fabrikant te kopen. Niet alle onderdelen van verschillende aanbieders spelen namelijk even goed op elkaar in. Wanneer je een totaal pakket aanschaft zal de airco goed werken en zullen er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Op deze manier heb je een airco die geen problemen geeft en tevens energiezuinig is omdat hij goed werkt. Ideaal toch? Koop daarom bijvoorbeeld mitsubishi airco totaal pakketten. In dit totaalpakket zit alles wat jij nodig hebt om de airco zo goed mogelijk te installeren. Zo weet je zeker dat alles goed werkt!

Niet te luid

Niemand houdt natuurlijk van luidruchtige airco’s. Het kan zijn dat airco’s aan de buitenkant van het huis soms lawaai maken. Om deze reden is er een grens gesteld. De airco mag niet meer dan 40 dB geluid maken aan de erfgrens. Je zou de airco verder van de buren moeten installeren als deze teveel lawaai maakt. Zo voorkom je vervelende situaties. Heb je een stille airco? Geen probleem, je kunt hem dan op een strategische plek plaatsen naar eigen keuze.

Doe het veilig!

Je moet natuurlijk altijd de veiligheidsinstructies volgen wanneer je een airco gaat installeren. Zo weet je zeker dat alles veilig gebeurt en dat de airco goed gaat werken. Deze instructies worden er altijd bijgeleverd. Daarnaast moet je goed kijken bij welk bedrijf je de airco aanschaft. Je kan de airco zelf installeren in België. In Nederland is dit nog niet toegestaan, wel kan je de voorbereidingen zelf uitvoeren, waarmee je kosten bespaart.

Wil je toch liever de totale installatie uitbesteden door gecertificeerde installateurs neem dan contact op via de website en vraag naar de mogelijkheden

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *