Zelf een bank maken

Zelf een bank maken

Basis bankontwerp

Voordat u uw handen vuil begint te maken, is het belangrijk om te weten wat een goede bank maakt. Kwaliteitsmeubilair heeft pinverbindingen. Als je eerder met hout hebt gewerkt, is de kans groot dat je deze verbindingen voor andere projecten hebt gemaakt. Een andere hoeksteen van goed vakmanschap zijn hoekblokken. Hoekblokken zijn eenvoudige houtblokken die in een rechthoekige driehoek zijn gesneden. Correct gedaan, deze blokken versterken de pinverbindingen. Zonder hoekblokken loop je het risico op wankele meubels die binnen een jaar of twee kunnen breken. En dat wil je natuurlijk niet, want de banken worden elke week gebruikt en je wilt ze niet elke 2 jaar vervangen.

Twee keer meten, één keer knippen

Nadat de plannen zijn gemaakt en je alle materialen hebt verzameld, moet je alles nog een laatste keer meten voordat je met de bouw begint. Dit omvat het meten van de ruimte waarin de bank zal zijn en de items die u nodig hebt om de bank te monteren. Want zoals het oude gezegde luidt: twee keer meten, één keer knippen.

Zaag alles van tevoren

Nadat je alles zeker weet, begint het plezier: bouwen. Bij gebruik van een tafelzaag of ander elektrisch gereedschap is het belangrijk om het hout zorgvuldig waterpas te zetten. Behoud een gelijkmatige druk op de boom tijdens het zagen en rijd alleen met een snelheid die voor u comfortabel is. Knip al het hout uit voordat u met de bouw begint. Dit helpt om fouten bij het monteren van meubels te voorkomen.

Verstevigen

Zorg ervoor dat u tijdens de bouw alle hoeken waarmee u gaat werken verstevigt. De gewrichten moeten in een hoek van 90 graden goed tegen de basis passen. Zodra de naden op hun plaats zitten, voorkomt het hoekblok dat de bank doorhangt, wat kan leiden tot zwaaien. Hoekblokken moeten zorgvuldig op hun plaats worden gehamerd en correct worden afgesteld. Deze hoekblokken kunnen het beste achteraf worden ingeschroefd, ook al zien ze eruit alsof ze niet kunnen draaien. U hoeft de bank niet te demonteren als u per ongeluk met uw voet een hoek raakt.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *