Zo geef je een retro look aan jouw huis

Zo geef je een retro look aan jouw huis

De jaren vijftig en zestig zijn weer helemaal in een nieuw jasje gestoken en de retro woonstijl is weer hipper dan ooit. Ronde vormen, hout en grafische prints. Het mag allemaal. Veel mensen zijn op zoek naar deze stijl, daar om geven wij graag een paar ideeën hoe je de basis van je huis een retro twist kan geven met deze klusjes.

De deuren

Hoe retro wil je gaan? Met moderne en retro deurklinken kun je je interieur balanceren met een modern element of je kunt de retro look helemaal afmaken met een retro deurklink. Deurklinken komen terug door je hele huis en zijn de perfecte oplossing om een stijl door het hele huis door te trekken. Daarnaast zijn retro deurklinken ook goed toepasbaar bij moderne interieurs wanneer je later weer van stijl wil wisselen. Deze kun je dan lekker laten zitten.

De vloeren

Hout is een perfect materiaal voor deze woonstijl. Dit kun je laten terugkomen als donkere houten meubels, maar dit kan ook met een licht houten vloer. Leg de vloer in normalen rechte stroken of geef het een retro patroon. Met een lichte houten vloer komt je retro interieur straks het beste uit.

Ook in de keuken kun je een retro tegelvloer leggen. Zoek naar oudere tegels om te hergebruiken of leg een nieuwe vloer met een retro look. Een echte klassieker is natuurlijk de zwart-wit geruite vloer.

De muren

Grafische prints horen bij de decennia waar deze retro stijl op gebaseerd is. Deze grafische prints kun je natuurlijk laten terugkomen in een vloerkleed, kussentjes en andere accessoires, maar ze zijn ook heel geschikt als behang. Ben niet bang om een statement te maken en kies een grote muur of zelf een hele ruimte om met behang te beplakken. Om het nog iets subtieler te maken kun je ook een lambrisering aanbrengen op het onderste deel van de muur.

Leo Ballemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *